Opskrifter

Umami - Tang Pesto

Tangpesto:

20 g. Dulse flager, 50 g. hakket persille, lidt basilikum, 1 avocado, 1 fed hvidløg, 30 g. kapers, ¼ parmesanost, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Blendes og toppes med ristede pinjekerner.

Tangchips:

Dulse blade udblødes et par minutter og duppes i et viskestykke. Kan enten friteres i en neutral olie (eks. rapsolie) i et par sek. indtil sprødhed. Eller smørsteges på pande. Eller pensles med lidt olie og bages i ovnen ved svag varme indtil de er sprøde. Spises som snacks eller velsmagende pynt på fiskeretter, smørrebrød mv.

 

 

Misosuppe:

Stykker af Kombu (10-20 g.) udblødes i ½ l. vand. Tilsættes 1 brev Dashi og bringes i kog. Misopastaen opløses i en lille smule af suppefonden. Tofuen skæres i små tern og kommes i suppen, som simrer i 1-2 min. Tynde skiver af forårsløg kommes i suppen, som tages af kogepladen. Tilsæt den opløste Misopasta. Tofu kan erstattes af stykker af kartofler eller kyllingebryst, skaldyr eller fisk. *Bonito er en makrelart, som røget og tørret (evt. fermenteret) slices i meget tynde flager til den såkaldte Katsuobushi, der er grundsubstans i Dashi!

2 spsk. Miso koncentrat
1 brev Dashi (bonito*)
10 g. Kombu eller Royal Kombu
1 blok Tofu
2 forårsløg

Tangsalat:

 

Wakamé udblødes i et par min. og dryppes af.
Bladribben fjernes. Agurken flækkes, kernerne fjernes og den strimles fint.
Sesamfrøene ristes på tør pande og blandes med tang og agurk.
Lige inden servering overhældes salaten med dressing.

20 g. tørret Wakamé
½ agurk
sesamfrø

Dressing:

1 spsk. sesamolie
1 spsk. soja, ½
dl. riseddike
1 tsk. Dashi fiskepulver
1 tsk. sukker

Smages til med: friskpresset citronsaft samt salt og peber.